De eerste indruk telt!

door | 27 mrt, 2017

In Frankrijk heet Marktplaats, Le Bon Coin. En ook daar wordt het driftig gebruikt als plek voor de handel van ieder braaf burger binnen het Franse land. In Nederland willen we ons nog wel eens uitsloven met een uitgebreide fotoreportage van dat 10 centimeter hoge Delfts blauwe nep vaasje (vooraanzicht, zijaanzicht, stempeltje onder het vaasje, detailopname, enz.). Wij willen namelijk verkopen. En blijkbaar zit de handelsgeest in het Nederlands bloed.

In Frankrijk gaat dat echter heel anders. Je komt de meest wonderlijke producten tegen, maar ook de wijze waarop ze gepresenteerd worden, laat wel eens te wensen over. We nemen een voorbeeld. Wat wordt hier te koop aangeboden?

Natuurlijk, de tafel! Dat moge duidelijk zijn……ik denk dat ie zo weg is! Er is overduidelijk weinig moeite gedaan om de tafel er op zijn voordeligst uit te laten komen. Oké, niet in iedereen schuilt een ware Anton Corbijn. Dat geldt ook voor mezelf. Maar niet gehinderd door enige ervaring of vakopleiding, denk ik dat er wat betreft deze tafel meer uit te halen zou zijn geweest. Misschien toch die rotzooi even weghalen voordat de foto genomen wordt? Dit lijkt me niet wat bedoeld wordt met ‘afstylen’. Je zou bijna denken dat de aanbieder deze tafel helemaal niet wil verkopen!

Toen kwam ik deze foto tegen.

Haha, dit is toch bijna niet te geloven. Even voor de duidelijkheid, natuurlijk wordt die schitterende skai-leren sofa hier te koop aangeboden. Let wel, zonder die prachtige deerne die zich zo lekker nonchalant op de bank heeft opgekruld. Zouden ze gedacht hebben dat zij een positief effect zou hebben op de verkoop? Nou, ik laat die beoordeling aan de lezer over.

Kortom, Le Bon Coin is zo gek nog niet. Dit soort vondsten is toch wel een extra reden reden om zo nu en dan eens deze Franse marktplaats te bezoeken. En wie weet levert het nog eens een paar extra leuke inzichten op voor het etaleren van de artikelen van Dept 64! De eerste indruk telt, wordt vaak gezegd.. En dat geldt natuurlijk ook voor online verkopen. Doe er je voordeel mee!